Jurgen Baks

Hoi ik ben Jurgen Baks..

Ik ben geboren in 1978 en cross nu sinds 2005 niet meer. Ik ben jaren geleden begonnen met crossen met de cross in Lievelde, dit was een zwartecross die georganiseerd werd door de plaatselijke carnavals vereniging. Direct in mij eerste jaar ben ik 2e geworden en 1e  van Lievelde.

Nadat ik dat een paar jaar gedaan had, heb ik de overstap gemaakt naar crossen in de regio zoals in Vragender en in Meddo met een goedkope Kadett 1.8 8v helemaal standaard.  Met deze auto heb ik twee jaar gereden en toen was hij rijp voor de sloop. Vervolgens kwam er een 2.0 8v Kadett iets aangepast voor de cross waar ik in het seizoen 2002 8e ben geworden v/d regio en 24e bij het NK.

In het seizoen van 2003 begon het feest past echt goed met een Kadett 2.0 16v. Het was de planning om bij de eerste 15 van het NK te komen. Dit is achteraf niet helemaal gelukt, ik heb geen één keer de finale gehaald, door ontzettend veel pech, en een paar keer een verkeerde banden keuze. Wel ben ik dit seizoen 3e geworden in het MECHA sport kampioensschap en 5e bij de RAMO.

Vanaf 2005 heb ik nog een paar keer in Iwan zijn 1600 sprinter mogen rijden 1 keer in Halle Nijman en een keer in Ruurlo. In Halle Nijman wel in de superklasse omdat daar minder deelnemers waren (dit leek mij veiliger). Een mooie 3e startplaats in de finale. Het ging allemaal prima totdat ik hard van achteren geraakt werd en een band lek kreeg. In Ruurlo reed ik wel met de 1600 klasse mee. De manches gingen goed, zelfs 3 ronden voorop gereden vanaf de derde rij gestart. Op de klei merk je pas echt hoe ontzettend hard zo’n 1600 sprinter rijdt. Ik mocht als 5e aan de finale beginnen. Start ging goed ik kwam als 2e in de eerste bocht, echter er reed nog een shovel op het parcours, met als gevolg dat de manche werd stil gelegd en we opnieuw moesten starten. Deze start ging iets minder en kwam als 4e in de eerste bocht, na een aantal ronden op de 4e plaats te hebben gereden kreeg ik in de gaten dat mijn voorganger niet remde voor bocht 1 dat wilde ik ook proberen met als gevolg dat ik één rode later met de sprinter over de kop ging. En ja dan word zo’n bolide klein. Gelukkig bleven de auto en ikke ongedeerd. Heel erg geschrokken maar een zeer bijzondere ervaring rijker!

In 2001 ben ik begonnen met het maken van een website voor de actl, dit heb ik jaren met veel plezier gedaan, maar omdat als je een echte mooie en moderne site wilt bouwen je wel erg veel moet kennen hebben we dit vanaf 2012 uitbesteed.

Verder ben ik in 2011 vader geworden van een prachtige zoon Ben. Ik hoop dat als hij later groot is hij ook nog mag genieten van deze mooie sport.

Ik ben als sponsor www.jurgenbaks.nl en stukjes schrijver nog actief bij de actl maar het echte crossen zal er voorlopig voor mij niet meer in zitten.

Ik wens jullie nog veel plezier op deze site en misschien.................... tot autocross

 

Groet,

Jurgen Baks

SOCIAL MEDIA

Onze sponsoren

Kalender

© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN