Ingmar

Mijn naam is Ingmar Buil 33 jaar uit Lichtenvoorde. Sinds een jaar of 8 ga ik zeer regelmatig mee naar de crossen.

Mijn liefde voor de autocross is al vroeg ontstaan als kind was ik altijd al te vinden in de bossen rond Vragender en zodra er een autocross of motorcross was dan moest ik er heen.

De crossen in Vragender en Lievelde ben ik bijna altijd geweest daar heb ik mijn neven Sándor en Iwan dan ook voor het eerst zien rijden.

Een paar jaar was er geen cross in Lievelde en Vragender maar Iwan ging Nk’s rijden en vroeg of ik een keer mee ging.

Sindsdien is er veel veranderd andere auto’s en een paar vrienden erbij die ook zijn gaan rijden.

 

Het mooiste van de cross tegenwoordig is dat de techniek die iedereen bedenkt om de snelste te zijn. Dit valt soms goed uit en dan weer niet. Je kunt de “sterkste”motor hebben met de meeste pk’s maar dat zegt soms ook niks. We zeggen dan ook vaak “wat hard loopt, loopt hard kapot”. Je moet het juiste balans vinden.

Heb je dit voor elkaar dan moet je kijken of je de juiste keuze voor banden hebt gedaan en of je de juiste lijn kan rijden.

Eerlijke gevechten op de baan zonder elkaar er van te gooien. Dat zijn de mooiste gevechten. Op de baan vijanden en langs de baan daarna weer gezellig met zijn allen biertje drinken.  Mocht je een technisch probleem hebben dan is er altijd wel iemand die je wilt hebben, want misschien heb je zelf hun hulp ook een keer nodig. 

Maar vooral de gezelligheid langs de baan is belangrijk, heerlijk nölen en drammen met elkaar, elkaar zijn auto’s afkraken maar ondertussen wel kijken hoe ze het doen en mekaar helpen met alles. 

Hopen dat het de komende jaren ook nog op dit niveau door kan gaan wat het IS en BLIJFT een hele mooie sport. 

Tot … autocross 

Ingmar

SOCIAL MEDIA

Onze sponsoren

Kalender

© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN