Verslag NK Rosmalen

  • zondag, 08 juli 2018

Het geeft toch altijd weer een apart gevoel wanneer je elkaar weer treft op het rennerskwartier van een NK wedstrijd. Alles verloopt achter de schermen allemaal prima, voldoende wordt er met elkaar gecommuniceerd voordien en een ieder weet wat er van elkaar verwacht wordt.

De catering verloopt geruisloos, er wordt ingekocht, en alles is prima geregeld, maar elkaar treffen op het rennerskwartier vergroot toch het gevoel van vriendschap.
Zo ook weer 6 juli toen we allen richting Rosmalen vertrokken voor de 3e NK wedstrijd van 2018.

En zeker nu Stephan met zijn team kwam, met de sprinter die er piekfijn bijstond maakte het plaatje compleet. Marco, Twan, en Stephan kwamen naar Rosmalen om punten binnen te gaan slepen tijdens deze Eurol/VEKA NK wedstrijd.

De avond verliep in een zeer gemoedelijke sfeer en zeker werkte daar ook het mooie weer aan mee.

De ochtend kwam al weer snel want om 5 uur is het al klaar licht, en tegen half zeven waren de eersten alweer op de been. Zeker Sandòr die zich al vroeg moest melden bij de KNAF /SONAK. De eerste eieren werden gebakken en zo langzaam aan, was een ieder aan zijn of haar ontbijt bezig.

De verwachtingen waren hoog, Marco had bij de vorige NK in Noordbergum niet zoveel geluk gehad, en wilde dat gaan rechttrekken in Rosmalen. Twan had er ook zin, en de bolide met nummer 33 was er helemaal klaar voor.
En een ieder was blij dat Stephan er ook weer bij stond in zijn race overall, want zo zien we het liefst.
Drie coureurs welke konden rekenen op veel support van de overige aanwezigen van de NK groep.

Echter .......... het liep al heel snel mis voor Stephan. Door een zelf gemaakte fout,kon de achter hem rijdende coureur niet ontwijken.En dat resulteerde met nog meer schade tot gevolg. Hierdoor was afrijden op eigen kracht niet meer mogelijk. Met hulp van een sjofel ging het richting rennerskwartier. De schade was behoorlijk groot, en op het eerste gezicht zou je haast denken dat het voorgoed voorbij zou zijn voor deze sprinter.

Zwaar, maar dan ook echt zwaar teleurgesteld was Stephan, maar ook Justin en Rick.En eigenlijk kunnen we hier beter schrijven van wie niet. De eerste tegenslag van deze dag was een feit.

We concentreerden ons nu op Marco en Twan.
En Marco had er zin in, en alles klopte wat Marco liet zien in de eerste manche. En dat resulteerde naar een tweede plek. Uitmuntende start zo van af de laatste startlijn. Dat beloofde nog wat.

Twan deed het ook prima in de superklasse, en het was een mooie prestatie om al zesde te eindigen tussen al dat geweld.

De tweede manche verliep voor Marco ook heel goed, en een prachtige inhaalactie in bocht 1 leverde wederom een tweede plek op.

Voor Twan verliep het minder in de tweede manche, door technische problemen verliet hij het parcours.

De derde manche zat er voor Twan helaas niet meer in. Dit door de grote schade met de versnellingsbak.En daardoor werd de herstel werkzaamheden beëindigd.

Voor Marco liep het wat voortvarender en werd als winnaar afgevlagd in de derde manche.

Volop ingrediënten voor een goede finale.
En op het moment dat hij in een felle strijd de koppositie had weten te bemachtigen liet hem de stuurinrichting in de steek.

Drie auto's --- drie auto's stuk, en te weinig punten behaald in het dagklassement.

Maar allen wel weer in goede gezondheid het terrein verlaten, ondanks het zand in de oren, neus, ogen, en op andere plekken waar ik het dan maar niet over zal hebben, maar allemaal weer huiswaarts in goede gezondheid, en in een goede harmonie onderling.

Dat is de kracht van ons NK team, er mag best eens gemopperd worden, maar na afloop is het weer vriendschap.
We kijken er nu al weer naar uit, de NK Holterhoek.

Bedankt voor alle support, was top!

Onze sponsoren

Kalender

No events
© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN