Verslag NK Noordbergum

  • zaterdag, 16 juni 2018

Zaterdag 9 juni 2018, tijd voor de 2de ronde van de NK autocross. Deze keer in het Friese Noordbergum.

Van ons team gaan er helaas geen rijders heen, maar Erik Smeenk (OMS) en Marco Raben (Team Raben) doen wel mee dus wij gaan aanmoedigen. Ook Stephan Kersten (OMS) hoopte dat hij zijn sprinter op tijd klaar zal hebben, maar dat is niet gelukt.

Vrijdag om 18:00 uur vertrekken we met z'n achten met bus en caravan en auto met koelwagen. Een lange reis voor de boeg.Om ongeveer 20:30 uur waren we dan eindelijk op het rennerskwartier. Dat vele handen licht werk maken was te zien, want met een half uur stond de ACTL (catering) tent ingericht en wel klaar. Het begin van een gezellige avond met ongeveer 30 man.

De volgende dag stond het ontbijt klaar vanaf 7 uur. Een goed ontbijt is immers belangrijk. Helaas was de avond voor Maurit (Team Raben) iets minder goed verlopen, en is hij in een gat gestapt en daarbij zijn enkel bezeerd. Dankzij de hulp van het medisch team van Socorro, is hij snel geholpen. Gelukkig niets gebroken, maar pijnlijk was het wel.

Om 9:15 uur beet de Sprint2000 het spits af en was het een dag vol mooie en spannende wedstrijden.
Helaas voor Erik heeft hij de finale van de superklasse niet gehaald. In de 2de manche heeft hij flinke schade opgelopen. Dit was nog opgelost voor de 3de manche (toppers!!) en die heeft hij ook keurig uitgereden. Jammer genoeg kwam hij wat punten tekort om de finale te mogen rijden.

Met Marco ging het wat beter en hij ging als 7de de finale van de keverklasse in. Helaas een aanvaring met een andere auto was het een vroegtijdig einde van de finale. Balen natuurlijk voor Marco en wij allemaal.

Na de finales werd alles opgeruimd. En ook hier was het weer snel klaar. Samen uit, samen thuis.
Blijkbaar waren en nog veel hongerig, want bij de Mc Donalds was het ineens erg druk. Even een snelle hap en weer op naar de mooie Achterhoek.

Tot slot willen we alle winnaars feliciteren met hun behaalde resultaat!!

De volgende wedstrijd is in Rosmalen, op 7 juli en daar zijn we zeker weer bij.

Onze sponsoren

Kalender

No events
© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN