Verslag NK Haarle

  • maandag, 28 mei 2018

We hebben er lang naar uitgekeken met z'n allen, naar de eerste NK Autocross 2018 Haarle. Een ieder was super gemotiveerd en hadden er zin in. Zoals altijd werd er goed gecommuniceerd voordien en een ieder van de NK groep wist wat hij of zij moest doen. De vrijdag verliep goed, en nadat alles op zijn plek stond werd het een gezellige avond, voor de een iets langer dan de ander. Maar er heerste een goede sfeer en keken met z'n allen naar de volgende ochtend.

Voor de een begon de dag ook weer iets vroeger dan de andere en zeker voor de afdeling catering was er al weer veel werk verzet. Een goed ontbijt doet wonderen.

Het zou een lange en een warme dag worden, de zaterdag 26 mei.
Om 09.15 uur klonk ons nationale volkslied over het terrein, en de wedstrijden konden beginnen. Voor Leo waren er helaas technische problemen in de 3 manches, en daar werd dan ook volop aan gesleuteld. En door dit voorval, kon hij daarom ook niet deelnemen aan de finale.

Voor Marco begon het wel beter, en behaalde een goede plaats in de manches. In de eerste manche P2, tweede manche P5, en de manche P1.

Over de gehele dag kun je alleen maar zeggen, dat het afzien was voor de coureurs, alsmede het toegestroomde publiek op sommige momenten want het was warm. Ook menigmaal ging de deur van de koelaanhanger dan ook open voor een flesje fris. 
Marco ging het wat beter af, en behaalde een mooie vierde plek in de finale.

Hard ging het zeker, in alle klassen, soms bij het onbenullige af.
En vraag je je zelfs wel eens af of er nog respect bestaat voor andermans eigendom.
Want dat is het toch, een team werkt er hard aan om het allemaal netjes voor elkaar te hebben. En er wordt naast het werken ook de nodige euro's aan besteed.
Lijkt er op dat sommige rijders alleen maar een doel hebben, als eerste worden afgevlagd, ongeacht wie je tegenkomt op de baan.

Gelukkig is die mentaliteit binnen onze NK groep toch wel anders, natuurlijk moet er gecrost worden, maar om iemand bewust van de baan te "ketsen" gaat voor ons NK team te ver.


Om even met het laatste woord "ver" verder te gaan.
Zo heel ver weg is de volgende NK wedstrijd niet, want over twee weken staan we met ons allen in Friesland voor de 2e Eurol /Veka NK wedstrijd in Noordbergum.

Hopelijk zijn dan de technische storingen bij Leo verholpen, heeft Stephan zijn onderdelen op tijd binnen om te kunnen rijden, en haalt Marco er weer een mooi aantal punten er bij in het kampioenschap.


Punten binnen halen is belangrijk, maar nog belangrijker is, dat we de gezelligheid, en het respect onderling blijven behouden.
De sfeer, de gein, de lol, elkaar een keer een beetje voor de gek houden, het kunnen plaatsen van een kritische opmerking, maar vooral het teamgevoel.

Allen bedankt voor de gezelligheid, en alle support!

Image Gallery

Onze sponsoren

Kalender

No events
© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN