Verslag Langeveen

  • maandag, 16 april 2018

Zondag 15 april was het vroeg opstaan geblazen en nadat de Ford Ka op de autoambulance stond vertrokken we vanuit onze werkplaats. Langeveen was de eindbestemming want SAL (Stichting Autocross Langeveen) organiseerde een crosswedstrijd, en daar is het altijd goed vertoeven.
De weergoden waren zeker in de vroege ochtend niet gunstig gestemd, met het gevolg een terrein wat zonder hulp van een trekker beslist niet was gelukt om op eigenkracht een plek te zoeken.Maar dankzij een groot aantal trekkers van enthousiaste vrijwilligers van de SAL verliep alles prima, en er kon op tijd worden gestart.

We waren allen benieuwd of het Tyrone weer zou gaan lukken om gelijk als de wedstrijd in Keijenborg te eindigen binnen de top 10 in de jeugdklasse.
Hij was de coureur welke voor ACTL de trots moest redden, omdat Iwan Buil niet in de gelegenheid was om zijn 1600 sprinter uit de stal te halen. De toerwagen van Roy Geverink daar wordt nog volop aangewerkt, na het technische mankement welke hij opliep in Meddo.

In de eerste manche van de jeugdklasse ging Tyron als een speer ervan door, en was als een van de eersten in bocht 1. Zij het niet dat hij een duwtje kreeg van een medecrosser met het gevolg dat hij vast kwam te zitten, en the game was over.
Jammer, balen, niks aan te doen, terug naar het rennerskwartier, en gelukkig zonder te veel schade.

De tweede en de derde manches verliepen prima, en eindigde binnen de top 10.
Echter aan het eind van de middag ontbraken er 5 punten aan het totaal, en helaas geen finale. De punten welke hij verloor in de eerste manche kwam hij net tekort.

Goed en beheerst gereden, en waaruit blijkt dat hij steeds meer ervaring krijgt.Maar zeker met goede moed gaat Tyrone weer aan de haal in Albergen aankomende zondag 22 april.

Onze bevriende NK teams Raben en Scholten-Smeenk deden goede zaken in Langeveen.
Marco moest er hard voor knokken maar het lukte hem toch uiteindelijk de dagwinnaar te worden in de keverklasse. Erik Smeenk zat ook ruimschoots binnen de top 10, en eindigde als 6e in de combiklasse. Erwin Smeenk moest helaas de strijd opgeven in de keverklasse na de tweede manche.Vreemde geluiden in de versnellingsbak dwong Erwin om de strijd te beëindigen.

We gingen ondanks geen plek binnen de eerste 15 terug met een goed gevoel.Weinig schade aan de Ford Ka, mooi op tijd, en een leuke dag gehad in Twente.

Dank SAL voor de organisatie en de mooie dag, en graag tot een volgende keer.

Image Gallery

Onze sponsoren

Kalender

© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN