Nieuws

Verslag NK Rosmalen

zondag, 08 juli 2018

Het geeft toch altijd weer een apart gevoel wanneer je elkaar weer treft op het rennerskwartier van een NK wedstrijd. Alles verloopt achter de schermen allemaal prima, voldoende wordt er met elkaar gecommuniceerd voordien en een ieder weet wat er van elkaar verwacht wordt.

De catering verloopt geruisloos, er wordt ingekocht, en alles is prima geregeld, maar elkaar treffen op het rennerskwartier vergroot toch het gevoel van vriendschap.
Zo ook weer 6 juli toen we allen richting Rosmalen vertrokken voor de 3e NK wedstrijd van 2018.

En zeker nu Stephan met zijn team kwam, met de sprinter die er piekfijn bijstond maakte het plaatje compleet. Marco, Twan, en Stephan kwamen naar Rosmalen om punten binnen te gaan slepen tijdens deze Eurol/VEKA NK wedstrijd.

De avond verliep in een zeer gemoedelijke sfeer en zeker werkte daar ook het mooie weer aan mee.

De ochtend kwam al weer snel want om 5 uur is het al klaar licht, en tegen half zeven waren de eersten alweer op de been. Zeker Sandòr die zich al vroeg moest melden bij de KNAF /SONAK. De eerste eieren werden gebakken en zo langzaam aan, was een ieder aan zijn of haar ontbijt bezig.

De verwachtingen waren hoog, Marco had bij de vorige NK in Noordbergum niet zoveel geluk gehad, en wilde dat gaan rechttrekken in Rosmalen. Twan had er ook zin, en de bolide met nummer 33 was er helemaal klaar voor.
En een ieder was blij dat Stephan er ook weer bij stond in zijn race overall, want zo zien we het liefst.
Drie coureurs welke konden rekenen op veel support van de overige aanwezigen van de NK groep.

Echter .......... het liep al heel snel mis voor Stephan. Door een zelf gemaakte fout,kon de achter hem rijdende coureur niet ontwijken.En dat resulteerde met nog meer schade tot gevolg. Hierdoor was afrijden op eigen kracht niet meer mogelijk. Met hulp van een sjofel ging het richting rennerskwartier. De schade was behoorlijk groot, en op het eerste gezicht zou je haast denken dat het voorgoed voorbij zou zijn voor deze sprinter.

Zwaar, maar dan ook echt zwaar teleurgesteld was Stephan, maar ook Justin en Rick.En eigenlijk kunnen we hier beter schrijven van wie niet. De eerste tegenslag van deze dag was een feit.

We concentreerden ons nu op Marco en Twan.
En Marco had er zin in, en alles klopte wat Marco liet zien in de eerste manche. En dat resulteerde naar een tweede plek. Uitmuntende start zo van af de laatste startlijn. Dat beloofde nog wat.

Twan deed het ook prima in de superklasse, en het was een mooie prestatie om al zesde te eindigen tussen al dat geweld.

De tweede manche verliep voor Marco ook heel goed, en een prachtige inhaalactie in bocht 1 leverde wederom een tweede plek op.

Voor Twan verliep het minder in de tweede manche, door technische problemen verliet hij het parcours.

De derde manche zat er voor Twan helaas niet meer in. Dit door de grote schade met de versnellingsbak.En daardoor werd de herstel werkzaamheden beëindigd.

Voor Marco liep het wat voortvarender en werd als winnaar afgevlagd in de derde manche.

Volop ingrediënten voor een goede finale.
En op het moment dat hij in een felle strijd de koppositie had weten te bemachtigen liet hem de stuurinrichting in de steek.

Drie auto's --- drie auto's stuk, en te weinig punten behaald in het dagklassement.

Maar allen wel weer in goede gezondheid het terrein verlaten, ondanks het zand in de oren, neus, ogen, en op andere plekken waar ik het dan maar niet over zal hebben, maar allemaal weer huiswaarts in goede gezondheid, en in een goede harmonie onderling.

Dat is de kracht van ons NK team, er mag best eens gemopperd worden, maar na afloop is het weer vriendschap.
We kijken er nu al weer naar uit, de NK Holterhoek.

Bedankt voor alle support, was top!

Read more...

Verslag NK Noordbergum

zaterdag, 16 juni 2018

Zaterdag 9 juni 2018, tijd voor de 2de ronde van de NK autocross. Deze keer in het Friese Noordbergum.

Van ons team gaan er helaas geen rijders heen, maar Erik Smeenk (OMS) en Marco Raben (Team Raben) doen wel mee dus wij gaan aanmoedigen. Ook Stephan Kersten (OMS) hoopte dat hij zijn sprinter op tijd klaar zal hebben, maar dat is niet gelukt.

Vrijdag om 18:00 uur vertrekken we met z'n achten met bus en caravan en auto met koelwagen. Een lange reis voor de boeg.Om ongeveer 20:30 uur waren we dan eindelijk op het rennerskwartier. Dat vele handen licht werk maken was te zien, want met een half uur stond de ACTL (catering) tent ingericht en wel klaar. Het begin van een gezellige avond met ongeveer 30 man.

De volgende dag stond het ontbijt klaar vanaf 7 uur. Een goed ontbijt is immers belangrijk. Helaas was de avond voor Maurit (Team Raben) iets minder goed verlopen, en is hij in een gat gestapt en daarbij zijn enkel bezeerd. Dankzij de hulp van het medisch team van Socorro, is hij snel geholpen. Gelukkig niets gebroken, maar pijnlijk was het wel.

Om 9:15 uur beet de Sprint2000 het spits af en was het een dag vol mooie en spannende wedstrijden.
Helaas voor Erik heeft hij de finale van de superklasse niet gehaald. In de 2de manche heeft hij flinke schade opgelopen. Dit was nog opgelost voor de 3de manche (toppers!!) en die heeft hij ook keurig uitgereden. Jammer genoeg kwam hij wat punten tekort om de finale te mogen rijden.

Met Marco ging het wat beter en hij ging als 7de de finale van de keverklasse in. Helaas een aanvaring met een andere auto was het een vroegtijdig einde van de finale. Balen natuurlijk voor Marco en wij allemaal.

Na de finales werd alles opgeruimd. En ook hier was het weer snel klaar. Samen uit, samen thuis.
Blijkbaar waren en nog veel hongerig, want bij de Mc Donalds was het ineens erg druk. Even een snelle hap en weer op naar de mooie Achterhoek.

Tot slot willen we alle winnaars feliciteren met hun behaalde resultaat!!

De volgende wedstrijd is in Rosmalen, op 7 juli en daar zijn we zeker weer bij.
Read more...

Verslag NK Haarle

maandag, 28 mei 2018

We hebben er lang naar uitgekeken met z'n allen, naar de eerste NK Autocross 2018 Haarle. Een ieder was super gemotiveerd en hadden er zin in. Zoals altijd werd er goed gecommuniceerd voordien en een ieder van de NK groep wist wat hij of zij moest doen. De vrijdag verliep goed, en nadat alles op zijn plek stond werd het een gezellige avond, voor de een iets langer dan de ander. Maar er heerste een goede sfeer en keken met z'n allen naar de volgende ochtend.

Voor de een begon de dag ook weer iets vroeger dan de andere en zeker voor de afdeling catering was er al weer veel werk verzet. Een goed ontbijt doet wonderen.

Het zou een lange en een warme dag worden, de zaterdag 26 mei.
Om 09.15 uur klonk ons nationale volkslied over het terrein, en de wedstrijden konden beginnen. Voor Leo waren er helaas technische problemen in de 3 manches, en daar werd dan ook volop aan gesleuteld. En door dit voorval, kon hij daarom ook niet deelnemen aan de finale.

Voor Marco begon het wel beter, en behaalde een goede plaats in de manches. In de eerste manche P2, tweede manche P5, en de manche P1.

Over de gehele dag kun je alleen maar zeggen, dat het afzien was voor de coureurs, alsmede het toegestroomde publiek op sommige momenten want het was warm. Ook menigmaal ging de deur van de koelaanhanger dan ook open voor een flesje fris. 
Marco ging het wat beter af, en behaalde een mooie vierde plek in de finale.

Hard ging het zeker, in alle klassen, soms bij het onbenullige af.
En vraag je je zelfs wel eens af of er nog respect bestaat voor andermans eigendom.
Want dat is het toch, een team werkt er hard aan om het allemaal netjes voor elkaar te hebben. En er wordt naast het werken ook de nodige euro's aan besteed.
Lijkt er op dat sommige rijders alleen maar een doel hebben, als eerste worden afgevlagd, ongeacht wie je tegenkomt op de baan.

Gelukkig is die mentaliteit binnen onze NK groep toch wel anders, natuurlijk moet er gecrost worden, maar om iemand bewust van de baan te "ketsen" gaat voor ons NK team te ver.


Om even met het laatste woord "ver" verder te gaan.
Zo heel ver weg is de volgende NK wedstrijd niet, want over twee weken staan we met ons allen in Friesland voor de 2e Eurol /Veka NK wedstrijd in Noordbergum.

Hopelijk zijn dan de technische storingen bij Leo verholpen, heeft Stephan zijn onderdelen op tijd binnen om te kunnen rijden, en haalt Marco er weer een mooi aantal punten er bij in het kampioenschap.


Punten binnen halen is belangrijk, maar nog belangrijker is, dat we de gezelligheid, en het respect onderling blijven behouden.
De sfeer, de gein, de lol, elkaar een keer een beetje voor de gek houden, het kunnen plaatsen van een kritische opmerking, maar vooral het teamgevoel.

Allen bedankt voor de gezelligheid, en alle support!

Read more...

Verslag Ruurlo

maandag, 21 mei 2018

Vandaag te gast geweest bij onze thuiswedstrijd in Ruurlo. Waar he vanmorgen om 8.30 uur al goed vertoeven was, mede door het weer en het aantal rijders. Het rennerskwartier liep langzaam vol met 164 rijders uit alle windstreken van Nederland.
Wij waren vandaag met twee rijders aan de start, in twee verschillende klassen. Iwan reed in de sprint 1600 klasse, en Tyrone was de rijder met de blauwe Ford Ka.

Vol goede moed en enthousiasme is Iwan het startveld opgegaan, en verder is hij ook niet gekomen in de eerste manche. Het gevolg was een gebroken ketting, waardoor er geen aandrijving was.

Deze is vervangen en geprepareerd samen met de service van (Menno) Wouters Motor Sport en de hulp van Heslo Racing (Barry Zwiers), Henk Smits van Autocrossteam Maashorst en Roel Brussen van Pitstop Racing waarvoor onze dank!

Na dit gerepareerd te hebben mocht Iwan zich weer begeven bij de mannen van de Sprint 1600. De startlampen gingen uit, en startnr 365 kwam goed van zijn plek af. Dit ging mooi toen hij de buitenlijn aan hield, maar ineens was er een cliché en raakte 4 sprinters met elkaar in aanraking. En ook de 365 zat hier ook tussen, en dat nam een hoop schade met zich mee wat niet te repareren was...

Voor Tyrone in de juniorklasse verliep de dag iets beter. Hij reed in de series net en had dan ook genoeg punten om in de finale te komen. Hij ging als 13e het startveld op in de finale, en hij zag als 12e de zwart witte vlag. Maar in deze finale maakte hij nog wel een flinke koprol, wat ook de nodige schade opleverde voor de Ka en de monteurs.

Al met al een gezellige dag gehad, en de nieuwe polo's die geborduurd zijn door Kim Tolkamp Borduur Design uit Aalten zijn goed ontvangen. Al met al genoeg te doen de komende weken.


Geen probleem, weerkomen doen we zeker!

Iedereen bedankt voor jullie support!!

Read more...

Nieuwe teamkleding...

zondag, 20 mei 2018

Op maandag tweede Pinksterdag dag, staan we met ons team op de thuiswedstrijd in Ruurlo.Op het rennerskwartier achter bij restaurant "de duif" (voorheen Mentink) liepen wij al meer dan 12 jaar rond met de huidige kleding. En omdat wij sinds dit seizoen teamleden erbij hebben, is dat ook een mooie reden om wat nieuws te kopen, en te laten maken. Deze keer gekozen voor DASSY professional workwear, dat geleverd werd door growa.eu / Safetyshop in Lichtenvoorde. Al het borduurwerk is gedaan door Borduur design Kim Tolkamp uit Aalten.

Wij willen deze bedrijven dan ook danken voor hun medewerking!

Read more...

Verslag Albergen

zondag, 22 april 2018

Vandaag weer een mooie dag crossen gehad bij ACC Albergen. Tyrone startte de eerste manche van de tweede startrij en had een goede start, maar door een paar stuur foutjes als negende gefinisht. Tweede manche van eerste startrij en als zesde gefinisht. Derde manche van de laatste startrij begonnen en als achtste gefinisht, daardoor een zevende startplek in de finale behaald. Uiteindelijk na een mooi gevecht met Lynn Overbeek ook als zevende gefinisht. Al met al een mooie dag. Ook bij team Raben en team Scholten/ Smeenk mooie resultaten. We zijn alle vier met een beker naar huis gegaan. Marco met de eerste, Twan met een derde en Dennis net als Tyrone met een verdienstelijke zevende plek en dat op zijn eerste cross.

Allen proficiat met de behaalde resultaten.

We zien mekaar in Ruurlo, op maandag tweede pinksterdag.
#Juniorklasse #Sprint1600 #Toerwagenklasse
Read more...

Onze sponsoren

Kalender

© 2012 autocrossteamlievelde.nl | Ontwerp en realisatie: Hisslink

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN